SVE PRIZNAO

Objavljujemo izjavu Sarajkića tužiocu: Kršu ubio iz straha, mislio da će on njega upucati, a razlog je žena

"Avaz" ekskluzivno objavljuje detalje izjave koju je Sarajkić dao tužiocima Tužilaštva KS

Avaz

M. Aš.

12.6.2024

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubistvo Anela Krše ispitan je jutros u 10 sati u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, saznaje portal "Avaza".

Za Sarajkića će, kako saznajemo, biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora. On je, i u Tužilaštvu KS, priznao da je ubio Kršu. Ispalio je 16 metaka, ali još nije tačno utvrđeno koliko je pogodilo Anela.

Šta je rekao

"Avaz" ekskluzivno objavljuje detalje izjave koju je Sarajkić dao tužiocima.

Ustvari, potvrđeno je pisanje "Avaza" da je razlog zašto je ubio Kršu - žena. Naime, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi sa Kršinom ženom - šerijatski vjenčani, a zbog prijetnji koje je dobivao dogovorili su se da se nađu i riješe probleme.

Kršo je s "suprugom" imao četvero djece, ali je njihov brak bio u krizi nakon što ga je ona prijavila za nasilje u porodici, zbog čega je bio u pritvoru u Zenici, više od tri mjeseca.

Međutim, kada je Kršo saznao da je Sarajkić u vezi s njegovom "suprugom", on mu je upućivao prijetnje. Prijetio je i nevjenčanoj supruzi.

U iskazu tužiocima, Sarajkić je priznao da je ubio Kršu. Kako je rekao, dogovorili su da se nađu na Vilsonovom šetalištu i riješe nesuglasice. Ali, kako je znao da je Kršo "problematičan", ponio je pištolj da se "zaštitii".

Kada su se našli na Vilsonovom šetalištu, sjeli su na klupu, a Kršo je zatim predložio Nihadu da kupe sok, što su i uradili.

Uhvatio se za torbicu

Otišli su do obližnje prodavnice i opet se vratili na klupu. Međutim, rasprava je prerasla u brutalno ubistvo.

Sarajkić je tužiocu rekao da je Kršu ubio iz straha. Tvrdi da je mislio da će on njega prvi upucati, jer je mislio da ima pištolj u torbici. Kada se Kršo, nakon rasprave uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mjesta.

Nije znao objasniti zašto je ispalio 16 metaka. Utvrđuje se koliko je metaka pogodilo Kršu.

Naime, utvrđeno je da je Kršina nevjenčana supruga, nakon što joj je prijetio angažirala Sarajića da joj postavio kamere u kući.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.