BIHAMK

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta

Za danas i sutra od 6 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega će saobraćati usporeno

Moguće gužve na granicama. Fena

S. S.

20.6.2024

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Za danas i sutra od 6 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega će saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za vozila veća od 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila veća od 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prijelazima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.