"PRIORITETI"

MUP KS daje 1,7 miliona KM za školovanje pilota i aviomehaničara

Ono što su mnogi zamjerili ministru je i cijena helikoptera, ali i to da li je on prioritet u ovom trenutku

Katica: Potpisao ugovor. Vlada KS

prije 7 dana

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica donio je odluku o izboru ponuđača za nabavku usluga školovanja pilota i aviomehaničara za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Prihvaćena je preporuka Komisije za javne nabavke da se ugovor dodijeli ponuđaču „Flight Academy Montenegro“ d.o.o. iz Podgorice u iznosu 874.003 eura bez PDV-a ili 1,709.401 KM.

30,3 miliona KM bez PDV-a

Inače, početkom ovog mjeseca potpisan je ugovor o nabavcu helikoptera američkog proizvođača Bell 412, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Projekat nabavke helikoptera procijenjen je na na 30,3 miliona KM bez PDV-a i uvršten je u program javnih investicija za period 2023. - 2025. godina.

Primjedbe ministru

Ugovor su potpisali ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i direktor firme "Shot"iz Zenica, koja je posrednik, Vedran Ključanin.

- Nikada više građani neće ovisiti o dobroj volji ili političkim odlukama drugih kada im zatreba hitini medicinski transport, evakuacija, pomoć u stanju od poplava, odrona, požara, zemljotresa ili u bilo kakvoj nepredviđenoj situaciji – rekao je tada Katica.

Ipak, ono što su mnogi zamjerili ministru je cijena helikoptera, ali i to da li je on prioritet u ovom trenutku. Ministru se i zamjeri što se ne poduzimaju nikakve mjere na smanjenju kriminaliteta, s obzirom da su pucnjave i ekskplozije postale skoro svakodnevnica, a vatreno oružje se počelo upotrebljavati i usred bijela dana na frekventnim lokacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.