UNAPREĐENJE ŽIVOTA

Ambasador Rajli u Bijeljini, najavljen početak radova koje dijelom finansira Vlada UK

Iskreno se nadam da će, kad radovi budu završeni, to igralište postati mjesto susreta djece iz cijele Bijeljine - rekao je ambasador

Ambasador Džulijan Rajli. Fena

FENA

prije 2 dana

Ambasador Džulijan Rajli (Julian Reilly) posjetio je danas Bijeljinu. Tom prilikom najavljen je početak radova na izgradnji dječijeg igrališta, u Račanskoj ulici, koje sufinansiraju Grad Bijeljina i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

U susretu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, ambasador je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo dugogodišnji prijatelj i partner Bosne i Hercegovine koji podržava lokalne napore za unapređenje života stanovnika.

- Iskreno se nadam da će, kad radovi budu završeni, to igralište postati mjesto susreta djece iz cijele Bijeljine - mjesto za njihovu igru i druženje, a za roditelje mjesto za predah - rekao je ambasador Rajli.

Gradonačelnik Petrović i ambasador Rajli razgovarali su i o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, najvažnijim prioritetima za Grad Bijeljinu i kako lokalna saradnja može unaprijediti živote građana.

Ambasador Rajli susreo se i sa lokalnim vjerskim liderima. Velečasni Damir Ivanović, Mitropolit g. Fotije i Samir efendija Camić podijelili su svoja viđenja situacije u njihovim zajednicama i govorili o tome kako njeguju dobru uzajamnu saradnju i grade mir i zajedništvo.

- Najzad, ambasador se susreo i sa predstavnicima lokalnih medija i istakao da su mediji ključni stub zdrave demokratije a njihov pluralizam, nezavisnost, nepristrasnost i profesionalizam su ključni za otvoreno demokratsko društvo - saopćeno je iz britanske ambasade u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.