DESETA REDOVNA SJEDNICA

U toku redovna sjednica NSRS, ministrica Vidović potvrdila da postoje problemi u budžetu

Narodni poslanik Nebojša Vukanović pitao je ministricu finansija Zoru Vidović zašto zaposlenima u pravosuđu kasne plate

NSRS. Fena

FENA

prije 2 dana

Poslaničkim pitanjima za ministre u Vladi RS započeta je deseta redovna sjednica Narodne skupštine RS.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović pitao je ministricu finansija Zoru Vidović zašto zaposlenima u pravosuđu kasne plate.

Plata budžetskim korisnicima 

- Plata budžetskim korisnicima nikad nije kasnila. Plate se isplaćuju od 20. do kraja mjeseca, po Zakonu o budžetskom sistemu. Kada je u pitanju pravosuđe, plata je isplaćena u petak, a dio plata nisu unijeli u sistem u Ministarstvu pravde iz nekih tehničkih razloga i to smo jutros isplatili - kaže Vidović.

Ona je dodala da se isplaćuju sve prioritetne obaveze, ali da ima „nešto“ duga za privredu i poljoprivredu.

- Svakodnevno se nešto isplaćuje, a te subvencije koje nisu prioritet biće do kraja jula. Potrudićemo se da subvencije za pšenicu isplatimo odmah - rekla je Vidović.

Ona je kazala da ne bi komentarisala tvrdnje Vukanovića da je „Igor Dodik neformalni ministar finansija RS“, ističuči da je to apsolutno netačno.

Nakon redovne sjednice Narodne skupštine RS slijedi 14. posebna sjednica, a njen početak se ne očekuje prije naredne sedmice.

Kako je odlučio Kolegijum, posebna sjednica imaće samo jednu tačku predloženog dnevnog reda: Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa RS i FBiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima i po prijedlogu narodnih poslanika.

Dnevni red

Dnevni red desete redovne sjednice dopunjen je na prijedlog Vlade RS sa tri tačke: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske - po hitnom postupku i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu - po hitnom postupku. O ove tri tačke vodiće se objedinjena rasprava.

Zakonske izmjene su predložene kako bi IRB RS bila ovlaštena za primanje depozita i obavljanje platnog prometa, a izmjene je juče utvrdila Vlada RS na posebnoj sjednici i odmah uputili u skupštinsku proceduru.

Ministrica finansija RS Zora Vidović potvrdila je da su zakonske izmjene urađene i kako bi se, između ostalog, pomoglo firmama koje su Sjedininjene Amrečike Države stavile na crnu listu, odnosno uvele im sankcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.