BIZNIS

Otvoren 3. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma "Zlatna jesen"

U ulici Zlatnih ljiljana u Bugojnu

A. Mandžić

12.9.2014

U Bugojnu  je danas otvoren 3. Regionalni sajam poljoprivrede i eko-turizma pod nazivom "Zlatna jesen 2014". Organizatori manifestacije su Općina Bugojno i  Asocijacija organskih proizvođača SBK-a. U Ulici  Zlatnih ljiljana svoje proizvode predstavilo je oko četrdeset izlagača iz naše zemlje.

Sajam poljoprivrede i eko turizma "Zlatna jesen Bugojno 2014", otvorenim je proglasio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić. Ovogodišnji Sajam se odvijao pod sloganom: "Podržimo poljoprivrednu proizvodnju, jačajmo ruralni sektor, našim gradjanim naš proizvod".

Prije zvaničnog otvaranja dosijeljena su i tri priznanja uspješnim bugojanskim poljoprivrednim proizvođačima i izlagačima. Priznanje za najposjećeniji štand na sajmu dobio je Ihdija Sarajlić. Najbolju prezentaciju imao je  Ahmet Husić, dok je za najljepši štand proglašen onaj  na kojem su svoje proizvode predstavili članovi Udruženja ovčara i kozara Bugojno Jusuf Delić i Alija Tekešić.

   sajam-bu1

Nagrađeni proizvođači

- Izložio sam paradajz i papriku. Išao sam u šumsko bilje, pošto je vrijeme utjecalo na rod ostalog povrća, koje je ubila mača. Brao sam pečurke, brusnicu ... Bavim se ovim oko sedam godina, ne radim nigdje i ovo je praktično moj vid zarade. Zadovoljan sam, a podržavam i odražavanje ovakvih sajmova - kaže Ihdija Sarajlić.
 
Slično govori i Ahmet Husić, koji je proizvođač, takođe, sedam godina. Dobio je priznanje i prošle godine. Bavi se uzgojem paprike, ali i krompira, luka, graha. kaže, njegov je rad prepoznat i nastavit će i u budućnosti se baviti poljoprivredom, koju smatra jedinim sigurnim izvorom zarade za svoju porodicu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.