BIZNIS

Konzum i Henkel darovali djecu Doma "Marija-naša nada" iz Širokog Brijega

Pobjednici projekta "Kutak za muzički trenutak"

Mi. K.

16.12.2014

Dom za djecu ometenu u fizičkom ili psihičkom razvoju "Marija – Naša nada" iz Širokog Brijega, posjetili predstavnici "Konzuma" i "Henkela" i u duhu pretprazničnog raspoloženja mališani su uživali u poklonima i druženju te i ovaj put pokazali kako malo treba da bi izmamili osmjeh na njihovom licu.

Ovom posjetom nastavljeno je druženje s djecom iz Doma, koja su napisala pobjednički tekst pjesme humanitarnog projekta "Kutak za muzički trenutak", koji je realizovan početkom godine.

"Konzum" i "Henkel" su za 88 mališana doma, pripremili vrijedne poklone među kojima je bio i CD sa snimljenom pobjedničkom pjesmom.

Pjesma simboličnog naziva "Dijete", premijerno je predstavljena na završnoj svečanosti projekta i zajednički su je otpjevali Elvir Laković Laka i mališani iz "Doma za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju Marija – Naša nada" iz Širokog Brijega.

U ugodnom pretprazničnom raspoloženju zadovoljstvo je bilo obostrano i neskriveno, kao i izražena želja da se ovakva druženja nastave i u narednom periodu kao pozitivan primjer, da sa malo pažnje možemo donijeti radost onima kojima je najpotrebnija.

"Konzum" svoju društvenu odgovornost prema grupama i pojedincima lokalne zajednice kontinuirano provodi, što planira nastaviti i u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.