BIZNIS

Nagrađeno sedam najboljih studenata sa po 1.000 marka

Potpisan Memorandum o nastavku saradnje "Raiffeisen banke" i Akademije likovnih umjetnosti

Autor:M. KUNARAC

4.2.2015

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, danas je potpisan Memorandum o nastavku saradnje između "Raiffeisen banke" i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. Današnjim potpisivanjem Memoranduma, nastavljena je petogodišnja saradnja u okviru koje banka i Akademija zajednički pomažu promociju umjetnosti, kao i afirmaciju najboljih studenata Akademije.

- Banka daje doprinos brojnim kulturnim i edukativnim projektima, a jedan od takvih projekata je i "Raiffeisen GALERIJA", implementiran u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti s kojom nastavljamo uspješnu dugogodišnju saradnju. Danas je u prostoru GALERIJE otvorena i peta zajednička izložba studenata, te nam je drago da smo u mogućnosti dati priliku studentima da upoznaju javnost sa svojim radovima. Također, banka je nagradila sedam najboljih studenata sa po 1.000 marka - izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor "Raiffeisen banke".

Amela Hadžimejlić-Kečo dekanesa ALU kazala je da finansijska podrška te ustupanje prostora GALERIJE najboljim studentima Akademije da samostalno izlažu tokom godine daje podstrek mladim umjetnicima u ovom, za umjetnost zaista izazovnom vremenu.

Uz zajedničku izložbu koja je otvorena danas, u 2015. godini priliku da samostalno izlažu svoja djela imat će studenti: Abdulkerim Ljevaković, Odsjek kiparstvo; Nedim Šećeragić, Odsjek grafika; Semir Osmanhodžić, Nastavnički Odsjek; Tarik Rizvanović, Odsjeku produkt dizajn; Nataliya Andreeva Salikhovich, Odsjek slikarstvo; Romano Kuduzović, Odsjek grafički dizajn; Sabrina Mejrić, Odsjek grafički dizajn.

Tokom prethodnih godina, u "Raiffeisen GALERIJI" postavljeno je pet zajedničkih i 37 samostalnih izložbi studenata. U narednom periodu, radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, od 8 do 16 sati, ljubitelji umjetnosti mogu pogledati novu zajedničku izložbu radova nagrađenih studenata.

Svaka izložba je prodajnog karaktera, te svi zainteresirani posjetitelji mogu dati doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.