BIZNIS

Veliki interes za učestvovanje u izgradnji autoceste od Počitelja do petlje Međugorje

Okončan prijem aplikacija u postupku pretkvalifikacije izvođača

Redakcija

5.2.2015

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obaviještava javnost da je jučer okončan prijem aplikacija u postupku pretkvalifikacije izvođača za radove na izgradnji autoceste na Koridoru Vc od Počitelja do petlje Međugorje.

Poddionica Počitelj - Međugorje je duga 11 kilometara i podijeljena je na dva lota: LOT 1 petlja Počitelj – most Počitelj i LOT 2 most Počitelj  – petlja Međugorje.

Aplikacije za LOT 1 predalo je deset kompanija, a za LOT 2 jedanaest kompanija.

U narednom periodu izvršit će se evaluacija pristiglih aplikacija, te će se pripremiti lista pretkvalifikovanih kompanija koje će biti pozvane da podnesu ponude.

- Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M-17, željezničke pruge i lokalne ceste, izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 100 miliona eura, a sredstva su obezbjeđena od Evropske investicijske banke (EIB).

Planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodijeljeni u junu ove godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na ovoj dionici je 30 mjeseci.

U ranijem periodu izvršen je prijem iskaza interesa za pružanja usluga nadzora nad izvođenjem radova na pomenutoj dionici gdje je iskaze interesa predalo 16 kompanija.

Poddionica Počitelj – Međugorje je važna jer se povezuju gradovi Počitelj i Međugorje sa granicom Hrvatskom.

Liste kompanija koje su predale aplikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice autoceste od Počitelja do petlje Međugorje možete pronaći na zvaničnoj web stranici JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.