BIZNIS

REKORDAN IZVOZ Klas u januaru plasirao 28 tona jufke u inostranstvo

Bosanskohercegovačka prehrambena kompanija "Klas" Sarajevo

M. KUNARAC

5.2.2015

Bosanskohercegovačka prehrambena kompanija "Klas" Sarajevo u januaru ove godine izvezla je više od 28 tona jufke i tako ostvarila najbolji rezultat od 1995. godine kada su počeli s industrijskom proizvodnjom ovog nezaobilaznog sastojka domaće kuhinje.

Vrijednost izvoza ove komapnije u januaru 2015. iznosila je više od 800.000 KM i bila je tri puta veća u odnosu na vrijednost izvoza u istom mjesecu prošle godine.

Najveći izvoz jufke ostvaren je na tržištima Švicarske, Austrije i Njemačke.

klas-jufka-1

- Jufka spada među naše najprodavanije proizvode na inostranim tržištima. "Klas" isporučuje pasterizovanu jufku u zemlje regiona, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. U proteklom mjesecu izvezli smo skoro 60.000 komada jufki. Raspolažemo posebnom tehnologijom i znanjem koji su nam omogućili najviše kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane tako da je "Klasova jufka" ušla u mnoge svjetske trgovačke mreže. Naša jufka dostupna je u tržnim lancima kao što su  njemački Real, austrijska Billa i Merkur, švicarski Otto’s, zatim na amazon.com, globalimportexp.com, parthenonfoods.com, balkanbuy.com... - kazao je Muamer Valjevčić menadžer izvoza ove kompanije.

Vrhunski kvalitet jufke "Klas" obezbjeđuje bogatim proizvodnim znanjem i iskustvom, kao i strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.