BIZNIS

Studenti iz BiH ne propustite šansu: Postanite pilot i otputujte u Salzburg

Uoči četvrtog izdanja "Red Bull Paper Wings"

Mi.K.

15.2.2015

U Bosni i Hercegovini, krajem februara i tokom marta, počinju kvalifikacije za četvrto izdanje "Red Bull Paper Wings". Studenti iz naše zemlje tada će imati šansu da postanu dio velikog svjetskog takmičenja papirnih aviona.

red-bull-2

Kvalifikacije će se održati u Tuzli (26. februar), Banjoj Luci (4. mart), Bihaću (11. mart), Mostaru (18. mart) i Sarajevu (21. mart).

Pobjednici na bh. kvalifikacijama učestvovat će na velikom bh. finalu u Sarajevu 23. marta, kada ćemo saznati najbolje bacače papirnatih aviona u BiH.

Žiri će u kategoriji najakrobatskijeg leta odabrati pobjednike koji će, zajedno s pobjednicima za najduže vrijeme leta i najveću pređenu razdaljinu, putovati na svjetsko finale 9. maja Salzburg, u Austriju.

Prijavi za kvalifikacije idu putem www.redbullpaperwings.com.

Papir glavna oprema

Zaboravite kokpite, mlazne motore i dražesni miris kerozina. Sve što trebate od opreme je najobičniji list papira. Ali recept za uspjeh također zahtijeva i veliku dozu izuzetne vještine presavijanja, kao i kreativnost, maštovitost i razumijevanje osnovnih aeronautičkih pravila.

red-bull-1

Desetine hiljada samoukih pilota u više od 80 zemalja na četiri kontinenta testiraće svoje izvanredne vještine u jednom od najinternacionalnijih svjetskih događaja i najvećem takmičenju papirnih aviona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.