BIZNIS

"Jahorinski poslovni dani": Bit će predstavljeno 70 naučnih radova

U hotelu "Termag" na Jahorini

Mi.K.

16.2.2015

Međunarodna naučno-stručna konferencija posvećena turizmu kao najperspektivnijoj privrednoj grani u Bosni i Hercegovini i zemljama jugoistočne Evrope, "Jahorinski poslovni dani", održat će se 25. i 26. februara u hotelu "Termag".

Konferencija, koju četvrtu godinu zaredom organizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici, bit će svečano otvorena u srijedu, 25. februara u 10 sati.

Ove godine organizacija konferencije ima i regionalni karakter, budući da su njeni suorganizatori i Ekonomski fakultet Subotica Univerziteta u Novom Sadu i Ekonomski fakultet u Podgorici Univerziteta Crne Gore.

Na konferenciji, koja će ove godine biti fokusirana na temu "Turizam u funkciji ekonomskog razvoja" bit će predstavljeno 70 radova priznatih naučnika, stručnjaka, kao i studenta sa univerziteta iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Njemačke.

Pored uobičajenog tematskog okruglog stola, ovogodišnji "Jahorinski poslovni dani" prvi put će organizovati okrugli sto dekana ekonomskih fakulteta iz svih zemalja regije jugoistočne Evrope.

Tokom konferencije biće organizovano tradicionalno predstavljanje gastro ponude sarajevsko – romanijske regije, kao i obilazak Jahorine i drugih turističkih destinacija i atrakcija ovoga kraja.

Pokrovitelji ovog skupa, na koji su svi mediji najljubaznije pozvani, su ministarstvo nauke i tehnologije, prosvjete i kulture, te trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar "Jahorina".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.