BIZNIS

Novo usluga "Sberbanke BH": U ponudu za pravna lica Hal E-Bank

Uslov da korisnici imaju adekvatnu računarsku opremu

Autor:M. KUNARAC

24.2.2015

U ponudu za pravna lica "Sberbanka BH" uvrstila je Hal E-Bank, uslugu elektronskog bankarstva koja korisniku omogućava da jednim programom i jednim identifikacijskim sredstvom radi sa svojim računima u svim bankama koje su u ovom sistemu.

Usluga je zasnovana na Hal E-Bank aplikaciji koja korisnicima omogućava, domaća i ino plaćanja, prijenose i konverzije valute na vlastite KM i devizne račune, uvid u stanje računa i pregled prometa po računima, te preuzimanje izvoda.

- Fokusirani smo na poslovanje naših klijenata i načine kako da ga unaprijedimo, vodeći računa o inovativnosti. Kvalitetnija podrška banke u segmentu elektronskih plaćanja jedan je od načina da to i praktično učinimo. Ovom aplikacijom klijentima smo dali mogućnost da putem jedne aplikacije upravljaju s više računa otvorenih u različitim bankama, te na taj način uštede i novac i vrijeme -  kazao je Enver Lemeš, direktor poslovanja sa pravnim licima u ovoj banci.

Sibel Trbić, direktor "Halcom" Sarajevo kazao je da rješenje Hal E-bank, prilagođeno je kako malim tako i velikim preduzećima i omogućava sigurno elektronsko poslovanje jer koristi najviši stepen zaštite podataka upotrebom smart card i PKI tehnologije.

- Pored toga, treba spomenuti i ostale odlike rješenja, koje koristi "Sberbanka", kao što je rad sa više banaka u jednoj aplikaciji, jednostavna integracija e-banke sa sistemima klijenata za uvoz i izvoz podataka, kao i automatsku razmjenu podataka između klijenata i banke uz Halcom B2B rješenje - dodao je Trbić.

Aktiviranje usluge je veoma jednostavno, uz uslov da korisnici imaju adekvatnu računarsku opremu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.