BIZNIS

U planu zadržavanje liderske pozicije i širenje mreže poslovnica

USPJESI Rekordni rezultati poslovanja Nove banke a. d. Banja Luka

M. D. A.

16.3.2015

U 2014. godini, u kojoj je Nova banka a. d. Banja Luka obilježila petnaestu godišnjicu od osnivanja, ostvareni su rekordni rezultati poslovanja, a posebno se ističe aktiva od 1,6 milijardi KM te neto profit od 11,4 miliona KM. Ukupni rast kapitala (osnovnog i dopunskog) u 2014. godini je 17,5 miliona KM, a planirani rast za 2015. godinu je 9,5 miliona KM. 
 
Kreditne aktivnosti

Jačajući kapitalnu bazu, kao i zahvaljujući stručnom i ljubaznom kadru, uvođenju savremene tehnologije, razvoju stabilne mreže i unapređenju usluga, Banka je ostvarila dobar rezultat poslovanja u prošloj godini, a stvoreni su i preduvjeti za daljnji razvoj.

milan-radovic1

Dr. Milan Radović: Direktor Nove banke

Nova banka stanovništvu nudi niske kamatne stope na nenamjenske, zamjenske i druge vrste kredita, a podržava i rast privrede te srednjih i malih preduzeća, što se očitovalo povećanjem kreditne aktivnosti u odnosu na 2013. godinu. U 2014. godini ukupan rast depozita stanovništva je 161,6 miliona KM, a od toga rast štednje je 153,2 miliona KM.

U 2014. godini Nova banka se posebno istakla kroz razvoj kartičnog poslovanja, uvođenjem novih Visa platnih kartica, a to su Visa Gold i Visa Classic na rate. Visa Gold pruža novo iskustvo u korištenju kartice, a naročito se preporučuje klijentima koji često putuju, jer nudi mnoge ekskluzivne pogodnosti prilikom kupovine, rezervacije avionskih karata i hotela. Visa Classic na rate je kreditna kartica koja klijentima Banke omogućava kupovinu na rate bez kamata. 

Potrebe klijenata

Implementiran je i projekt "Sigurne i osigurane kartice Nove banke", gdje je izuzetno podignut nivo sigurnosti svih platnih kartica. Nova banka ima u planu zadržati lidersku poziciju šireći svoju mrežu poslovnica te adekvatnim odgovorima na zahtjeve tržišta kroz kreiranje usluga u skladu s potrebama klijenata. Za širenje mreže poslovnica i u 2015. godini birat će se atraktivne, prometne lokacije na kojima se odvija značajna poslovna i finansijska aktivnost i na kojima postoji dobar tržišni potencijal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.