POZITIVNE PRIČE

Kompanija “Freund Elektronika” ugovorila nove poslove u Danskoj

Posao pokrenuo Anel Bektaš, investitor iz dijaspore

Razvili proizvode jednostavne za podešavanje

Ml. D.

14.9.2018

Kompanija "Freund Elektronika", koju je u Bosni i Hercegovini pokrenuo bh. investitor iz dijaspore Anel Bektaš, ugovorila je nove poslove u Danskoj. Bektaš je potvrdio da nove dogovorene narudžbe otvaraju prilike za nova zapošljavanja u BiH.  

 

Lakši pristup

- Primjeri dobre saradnje, inovacije u poslovanju, kao i lakši pristup međunarodnim tržištima, potvrđuju da investicije bh. dijaspore imaju veliki potencijal za ekonomski razvoj BiH. Drago mi je podijeliti dobre vijesti o onome što radimo prema inozemstvu, jer to ohrabruje i druge da razmisle o ulaganju u našu zemlju - kazao je Bektaš.

 

Kaže da su uspjeli u jednom paketu obuhvatiti audiosistem za prostore, interfon i kontrolu pristupa. Razvili su proizvode koji su jednostavni za podešavanje, čime će se nametnuti na tržištu, jer nude sveobuhvatne programe.

- Trenutno smo u procesu instalacija sistema interfona za 200 korisnika putem mobilne aplikacije u Danskoj. Instaliramo audiosistem razglasa i ozvučenja u jednoj osnovnoj školi, a planiramo i plasiranje novih proizvoda na širem tržištu - kaže Bektaš.

 

On potvrđuje da tim u BiH donosi inovativna i napredna rješenja, koja su i u Danskoj prepoznata te za koje je tržište već pokazalo interes, posebno na polju inovacija u kreiranju integriranih sistema zaštite i upravljanja objektima.

 

Instalacija sistema interfona

Napredni programi 

- Naš tim uspio je razviti “Integra Server”, koji se može autokonektovati i priključiti na sve sisteme. Riječ je o naprednim programima vezanim za sigurnost objekata, koji donose najmodernije oblike zaštite uz sistem dojave putem telefona. Također, naša saradnja sa školama u Danskoj je još jedna pozitivna poruka, jer novim tehnologijama olakšavamo rad s novim generacijama - dodaje Bektaš.

Podrška USAID-ovog projekta “Diaspora Invest” 

Saradnja i podrška koju je kompanija dobila kroz USAID-ov projekt “Diaspora Invest” te uspješna priča “Freund Elektronike” primjer su dobrih prilika koje kompanije u BiH mogu osigurati kroz podršku i pristup svjetskim tržištima preko članova dijasporske zajednice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.