SARAJEVO

Lider u pružanju usluga pomoći na cesti, čak 50.000 intervencija u 2018. godini!

Implementiran najmoderniji sistem komunikacije s članovima

A. ČENGIĆ

8.2.2019

Sa svečane sjednice u Sarajevu: Registrirano 700.000 poziva. T. Saletović

U povodu obilježavanja Dana osnivanja, jučer je u Sarajevu održana svečana sjednica Skupštine BIHAMK-a. Kao neosporni lider u pružanju usluga pomoći na cesti u našoj zemlji, već 73 godine BIHAMK štiti interese svojih članova, garantira mobilnost 365 dana u godini i doprinosi povećanju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.  

Rad s mladima

Prisutnima se obratio predsjednik BIHAMK-a Ivo Komšić, koji je istakao da kao najveća i najmasovnija asocijacija motoriziranih građana u BiH, više od 70 godina BIHAMK predstavlja iskrenog zaštitnika njihovih interesa. Isto tako, i mjesto okupljanja brojnih entuzijasta i svih onih koji vole automobile i motocikle, koji vole rad s mladima, ovu organizaciju i sve ono što ona predstavlja.


Komšić: Interes građana

Tokom 2018. godine, u Pozivnom centru BIHAMK-a registrirano je oko 700.000 poziva ili zahtjeva za pružanje tehničkih, turističkih, informativnih i drugih pomoći.

Lani je BIHAMK asistencija obavila blizu 50.000 intervencija, i to 23.159 usluga tehničke pomoći na cesti i 25.786 usluga prijevoza neispravnih vozila. Sa 64 vozila opremljena je po važećim evropskim standardima i s više od 120 vanjskih saradnika iz cijele zemlje. BIHAMK asistencija smatra se jednom od najboljih ove vrste u regionu.

Programi uštede  

Trenutno je u funkciji 55 kamera na najfrekventnijim saobraćajnicama, graničnim prijelazima i planinskim prijevojima. Do kraja godine BIHAMK planira instalirati novih 20 kamera kako bi u svakom trenutku imao najaktuelnije informacije o dešavanjima u saobraćaju u BiH.

U protekloj, 2018. godini BIHAMK je imao blizu 52.000 članova. Radi pružanja što bolje usluge članstvu, implementirao je najmodernije sisteme komunikacije s članovima. Oni su uštedjeli više od 300.000 KM koristeći razne programe uštede, od kojih je najznačajnija pogodnost jeftinijeg goriva na svim pumpama HIFA grupacije.

Podijelili 200 autosjedalica

Saobraćajno-preventivne akcije obuhvatile su više od 30.000 učesnika od djece predškolskog i školskog uzrasta. Osim redovnih akcija, BIHAMK je protekle godine podijelio 200 autosjedalica za djecu svojih članova i počeo realizaciju projekta „Sigurno vezani u vozilu“ radi podizanja svijesti roditelja o značaju korištenja dječijih sigurnosnih autosjedalica tokom vožnje.

Dodjela priznanja i plaketa  

Tradicionalno, na svečanoj ceremoniji dodijeljena su priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba. Podijeljene su Zlatne i Srebrene plakete BIHAMK-a te Zlatne i Srebrene značke. 

Na osnovu rezultata u ciklusu saobraćajnih takmičenja u 2018., najuspješnijim nastavnikom proglašen je Fuad Kavazović, koji je uz priznanje dobio i nagradu od 500 KM. Najuspješnijom školom proglašena je OŠ „Rapatnica“ iz Srebrenika, koja je uz priznanje dobila bicikl za rad školske Saobraćajne sekcije i biciklističku kacigu. 

U povodu Dana vozača i automehaničara, priznanja su dodijeljena i najboljem vozaču u BIHAMK-u Halidu Meškoviću i najboljem automehaničaru Kenanu Halvadžiji. Prvi put BIHAMK je dodijelio godišnju nagradu najboljim auto-moto klubovima na osnovu broja učlanjenih. Priznanja i nagrade dobili su AMK Bugojno, AMK Ilijaš i AMK Brčko.

Pedesethiljaditi član Jasmin Selimović iz Tuzle u saradnji sa HIFA Grupacijom dobio je besplatno gorivo u vrijednosti od 500 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.