4. I 5. APRILA

BiH na Balkan eCommerce Samitu 2024. u Sofiji: Vrhunska prilika za unapređenje digitalnog poslovanja

Samit predstavlja vodeći događaj u oblasti e-trgovine na Balkanu

Samit će se održati 4. i 5. aprila. eCommerce asocijacija

H. J. I.

10.1.2024

eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini već drugu godinu zaredom, partner je Balkan eCommerce Samita koji se održava u Sofiji, u Bugarskoj. Samit predstavlja vodeći događaj u oblasti e-trgovine na Balkanu, a održat će se 4. i 5. aprila 2024. u fantastičnom prostoru dvorane Arena Sofia, gdje će privući najveće stručnjake za e-trgovinu i predstavnike iz više od 15 zemalja, kao i startape u e-trgovini. 

Značajno partnerstvo

Ovo značajno partnerstvo donosi brojne prednosti za bosanskohercegovačke eCommerce poduzetnike, trgovce i stručnjake, nudeći priliku za unapređenje znanja, razmjenu iskustava i uspostavljanje novih poslovnih veza.

Na prethodnom Balkan eCommerce Samitu u Sofiji, eCommerce asocijacija iz BiH je imala zapažen nastup. Belma Agić, izvršna direktorica, i Orhan Gazibegović, predsjednik Asocijacije, predstavili su temu "Otključavanje potencijala e-trgovine u Bosni i Hercegovini". Ova prezentacija dala je uvid u najnovija istraživanja i pokazala kako naše vodeće web trgovine i kurirske službe unapređuju svoje poslovanje. Cilj prezentacije bio je otvoriti put za povećanu regionalnu saradnju, pozicionirajući bosanskohercegovačke e-trgovinske poslovne subjekte kao utjecajne sudionike na balkanskom tržištu. Fokusirani na inovativnost i kvalitetu, istaknuli su značaj regionalne saradnje i ulogu BiH u balkanskom e-trgovinskom prostoru. Ovaj događaj nije bio samo prilika za predstavljanje BiH tržišta, već je otvorio vrata novim partnerstvima i boljem povezivanju unutar regije, pokazujući tako rastući potencijal BiH u svijetu digitalne trgovine.

Orhan Gazibegović, predsjednik eCommerce asocijacije u BiH i Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH na prvom Balkan eCommerce Samitu. eCommerce asocijacija

Kao aktivni partner ovog događaja, Asocijacija koristi prostor i priliku povećati utjecaj i glas bh. biznisa u regiji, uspostaviti nova poslovna partnerstva za svoje članice, te doprinijeti razvoju e-trgovine na lokalnom i regionalnom nivou. Uz podršku eCommerce asocijacije u BiH, posjetitelji iz BiH i ove godine mogu očekivati dodatnu podršku, resurse i mrežu koja će im pomoći u ostvarivanju uspjeha u digitalnom poslovanju. 

Najnoviji trendovi i tehnologije

Balkan eCommerce Samit predstavlja vrhunsku priliku za dobijanje uvida u vezi s najnovijim trendovima, tehnologijama i strategijama u e-trgovini u 15 zemalja regije. Sudjelovanje omogućava pristup vrhunskim predavačima, npr. Nialu Laveriju (Niall Lavery), savjetniku za korporativne komunikacije za kompanije poput Disneya, Starbucksa, Warner Bros, Sky, IKEA i Aldi, trenutno članu agencije Veriteer. Glavni fokus njegove aktivnosti je izgradnja strategije rasta vođena kupcima i digitalizacija poslovanja kako bi bilo mnogo efikasnije. Govorit će o temi: “Era nove percepcije: Kako se odnos s kupcima razvijao u posljednjih 100 godina i kakvu ulogu igraju podaci?”

Nial Laveri. eCommerce asocijacija

Drugi najavljeni keynote govornik je Majkl Korkoran (Michael Corcoran) - nekoć stručnjak za društvene medije aviokompanije Ryanair, sada vlasnik agencije za komunikaciju i upravljanje brendovima na društvenim mrežama - s nazivom Frankly. Majkl će nas podrobnije upoznati s radom influensera za pospješenje poslovanja. Njegova tema tokom Balkan eCommerce Samita 2024. bit će: "Biti na društvenim mrežama - a ne biti na istim".

Majkl Korkoran. eCommerce asocijacija

Detaljnije informacije o temama i govornicima dostupne su na web stranici Balkan eCommerce Samita. Ovaj dvodnevni događaj, koji obuhvata panel diskusije, prezentacije i keynote izlaganja, usmjeren je na povećanje efikasnosti i jačanje partnerstava od samog početka. Balkan eCommerce Samit predstavlja jedinstvenu priliku za profesionalce i entuzijaste u oblasti e-trgovine iz Bosne i Hercegovine da se upuste u proces učenja, umrežavanja i doprinose razvoju e-trgovine u regiji. Registracija za ovaj ključni događaj, koji ima cilj oblikovanje budućnosti digitalne trgovine na Balkanu, otvorena je na zvaničnoj web stranici događaja: https://balkanecommerce.com/#tickets.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.