VLASNIŠTVO KOMPLEKSA

"Robot" u Kiseljaku kupio zemljište i zgradu: Sve spremno za investiciju od 40 miliona KM

Kompanija u projekat ide s Općinom Kiseljak kao s partnerom

Robot: Kupili banju Kiseljak. Biznisinfo.ba

N. H.

10.2.2024

Općinsko vijeće Kiseljak usvojilo je odluku o prodaji zemljišta i nekretnine novom vlasniku Banje i Hotela Dalmacija.

Kako je pojasnio načelnik Mladen Mišurić-Ramljak, u pitanju je dio zemljišta u sklopu kompleksa za kojeg se, po okončanju sudskih sporova, ispostavilo da je u vlasništvu Općine Kiseljak, kao i zgrade koja se godinama koristi za fizikalne terapije te kao centar za mentalno zdravlje, prenosi Biznisinfo.ba.

Prodajom parcele koja je u vlasništvu Općine kao i zgrade koja je dio kompleksa hotela i banje, investitor će moći zaokružiti kompleks koji je ranije kupio.

- Pri tom pacijenti neće trpjeti jer će se zdravstvene usluge, koje se trenutno pružaju u prodanoj zgradi, privremeno moći dobiti u postojećoj zgradi Doma zdravlja. Bit će to privremeno rješenje do završetka gradnje nove zgrade u kojoj će dobiti prikladan prostor -  pojasnio je načelnik Kiseljaka, izvijestio je ARTinfo.

Sarajevska kompanija Robot prošle godine kupila Banju Kiseljak u okviru koje je i hotel Dalmacija.

Kako su ranije pisali, Robot u projekat ide s Općinom Kiseljak kao s partnerom. Riječ je o velikoj investiciji vrijednoj 40 miliona KM koja podrazumijeva i zapošljavanje velikog broja ljudi.

Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela – koji dugi niz godina stoji zaključan – usmjereni su na modernizaciju hotela, rast i razvoj, s naglaskom na banjsko lječilište, koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu. Osim banjskog lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.