CRNA HRONIKA

Osumnjičeni Vidović na slobodi

Nakon ubistva Ilije Dovođe ispred kafića “Boss”

A. ALJIMI

22.7.2014

 

Želimir Vidović (38) iz Novog Travnika, nakon što je proveo tri mjeseca u pritvoru zbog ubistva Ilije Dovođe (55) iz Travnika ispred kafića “Boss” u naselju Stojiljkovići u Novom Travniku, pušten je da se brani sa slobode, potvrdio nam je jučer Marko, brat ubijenog Dovođe.

Povrede trbuha

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 28. avgust.

Vidović je iz pištolja u trbuh teško ranio Iliju Dovođu, koji je od zadobivenih povreda umro na Intenzivnoj njezi u Kliničkom centru u Sarajevu. On je isprva prevezen u Dom zdravlja u Novoj Biloj, gdje mu ljekari nisu mogli pomoći pa je prevezen u Sarajevo, gdje je bio operiran i priključen na uređaje za disanje.

Pucnjavi je prethodila žestoka svađa. Ilija Dovođa i Želimir Vidović prije pucnjave bili su u kafiću, ali nisu se nalazili u istom društvu niti su zajedno sjedili za stolom.

Ubijeni robijao

Ilija Dovođa ranije je osuđen na tri i po godine zatvora zbog ubistva Ivana Lučića Jozaka, koje se dogodilo 14. septembra 1992. godine.

Ubistvo se dogodilo u krugu tadašnjeg vojnog zatvora u kasarni u Travniku, gdje je Ilija Dovođa obavljao dužnost vojnog policajca, a ubijeni Lučić bio je pritvorenik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.