Hilda Luinović tri dana ležala mrtva u stanu

Istraga o brutalnom ubistvu djevojke iz Sandžaka

Dž. BULBUL - A. ALJIMI
23.07.2014 15:08

 

Hilda Luinović (29), državljanka Srbije, rodom iz Sandžaka, pronađena je mrtva u noći sa subote na nedjelju u svom unajmljenom stanu u Hajnrih Štalštrase u frankfurtskom naselju Nid.  

Oblivena krvlju

Policija je zasad samo saopćila da je Hilda brutalno ubijena te da istraga ide u različitim pravcima. Ona je bila razvedena, po zanimanju kozmetičarka, a radila je i kao advokatska pomoćnica. Kako saznajemo, njen bivši suprug porijeklom je iz Prijepolja u Sandžaku, a nalazi se u blizini njenog rodnog grada Pljevalja.

 

 

Nakon razvoda Hilda se s trogodišnjom kćerkom preselila u stan u Nidu.

- Preseljenje je za njih trebao biti novi početak - kazao je poznanik ove porodice.

Policija i vatrogasci provalili su u trosobni stan u prizemlju zgrade i zatekli Hildu oblivenu krvlju u kojem je tri dana ležala mrtva. Obdukcija je pokazala da je ubijena s nekoliko udaraca tupim predmetom i vrat joj je bio prerezan. Hitna pomoć je odmah stigla na lice mjesta, ali su ljekari mogli samo konstatirati smrt.

 

 

Nije poznato gdje je njena kćerka bila u vrijeme ubistva. Prema nekim informacijama, navodno ju je, nekoliko dana prije ubistva, sklonila kod prijatelja ili poznanika.

Nepoznati muškarac

Hilda je, navodno, još u aprilu ove godine policiji podnijela prijavu protiv roditelja jer su joj prijetili zbog njenog zapadnjačkog načina života. Međutim, ovu su informaciju njeni prijatelji demantirali. Komšije tvrde da je imala namjeru napustiti stan u kome je živjela svega nekoliko mjeseci. Također tvrde da se u stanu često čula galama te da je jednom prilikom nepoznati muškarac vikao ispred zgrade. Tada je intervenirala i policija.

Prema nekim pričama, poslije razvoda započela je vezu s jednim muslimanom, kojem je smetalo to što se ona dotjeruje.

Prijatelji ubijene tvrde da je imala mladića Italijana, ali su odbacili špekulacije o tome da se radi o islamskom ekstremisti. Oni, također, tvrde da bi se Hilda teško složila s nekim ko ima ekstremističke poglede. Od izvora saznajemo da je riječ o porodici koja, kao i sama Hilda, nije povezana ni na koji način s islamskim ekstremistima niti vehabijskom zajednicom.

Prijatelji brutalno ubijene djevojke kazali su da je bila po prirodi vesela osoba, ali u posljednje vrijeme i depresivna. Kako saznajemo, porodica ubijene čeka da tijelo bude prevezeno u Pljevlja u Crnu Goru, gdje će joj sutra biti klanjana dženaza.


NA VRH