CRNA HRONIKA

Imaš dva sata da mi doneseš 10.000 KM

Iznuđivač poručio Prijedorčaninu

D. A.

24.7.2014

 

Policija iz Prijedora uhapsila je u ponedjeljak Miladina Bukvu (44) iz Prijedora, kojeg sumnjiči za iznudu i nanošenje tjelesnih povreda.

Policiji se istog dana u 14.55 sati obratio Danijel Karanović (36) iz Prijedora, koji je prijavio da ga je Bukva zvao na mobitel i u razgovoru mu poručio da ima dva sata da mu donese 10.000 maraka ili će, u suprotnom, ubiti i njega i njegovu porodicu.

Bukva je nakon telefonskih prijetnji oko 16 sati u Bosanskom Novom fizički nasrnuo na Milana Karanovića (67), koji je, kako nezvanično saznajemo, Danijelov otac, nanijevši mu tjelesne povrede uz prijetnju pištoljem.

Nezvanično saznajemo da je slučaj iznude policiji prijavio Danijel Karanović, a da je, opet prema nezvaničnim saznanjima, napadnutom Milanu Karanoviću zbog tjelesnih povreda ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bosanskom Novom.

U izjavi datoj policiji, Danijel Karanović naveo je i da prijetnje i iznuda traju posljednji mjesec. O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz Banje Luke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.