CRNA HRONIKA

Lakše povrijeđene tri osobe

U saobraćajnoj nesreći u Hotonju

Es. M.

28.7.2014

 

Danas oko 14 sati,  u vogošćanskom naselju Hotonj,  na spoju ulice kojom se od hotonjske džamije izlazi na Magistralni put M-18 desila se saobraćajna nesreće u kojoj je došlo do kontakta dva automobila "Opel Astra" koji se kretao iz pravca Sarajeva ka Vogošći i "Pasata" koji se kretao iz suprotnog pravca.

U nesreći su lakše povrijeđene tri osobe a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. Vozilo „Opel Astra“ registarskih oznaka E-74-T-252 od siline udara prevrnulo se na krov. Njegov vozač Adel Džaferović iz Hotonja zadobio je povrede vrata, ruku i nogu i nakon hospitalizacije puštan je na kućno liječenje.

Kako saznajmo udes se desio u trenutku kada je on iz ulice Igmanska (M-18) trebao skrenuti ka svom stambenom objektu koji se nalazi tik uz ovu saobraćajnicu.
         
Kako je došlo do kontakta ovih vozila na dionici puta na kojoj je iscrtana puna linija  i pored koje su postavljen sabraćajni znaci vezani za ograničenje brzine kretanja na 40 kilometara na sat pokazat će policijska istraga.
        
Inače, zbog ove nesreće  došlo je do prekida saobraćaja na ovoj dionici koji je nakon policijskg uviđaja ponovo uspostavljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.