CRNA HRONIKA

Zatražen pritvor za Damira Delića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Redakcija

4.8.2014

 

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je danas određivanje mjere pritvora za Damira Delića (34) iz Sarajeva, koji je prekjučer popodne u blizini zgrade sarajevske Općine Stari Grad pucao na policiju.

U vezi stim, postupajući tužitelj uputio je Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, potvrdio je glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva Alem Hamzić.

"Osumnjičenog D. D. ispitao je postupajući tužilac koji je donio naredbu za provođenje istrage zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva, razbojništvo i izazivanje opće opasnosti", rekao je Hamzić.

Podsjetimo, Damir Delić je jučer oko 16.50 sati  pucao na policiju te je pogođen u desnu nogu.
Prema saopćenju iz MUP-a Kantona Sarajevo dramatična potraga za Delićem počela je u 16.35 sati kada je tada nepoznati muškarac fizički napao djevojku G.N. u Grbavičkoj ulici bb u Novom Sarajevu.

Policajci su ga pokušali legitimisati, međutim on je izvadio pištolj, ispalio jedan metak te razoružao patrolu Policijske uprave Novo Sarajevo. Policajcima je ukrao službene pištolje, a zatim i službeno vozilo Golf (E51-A-693) sa kojim je pobjegao u pravcu općine Centar.

Dolaskom u ulicu Kotromanića bb, općina Centar, nepoznati muškarac ukradenim službenim vozilom prepriječio je put F.N. koji je upravljao Mercedesom A (A52-T-377). Vozača Mercedesa je nasilno zaustavio, a zatim mu je prišao sa pištoljem u ruci i prijeteći ukrao vozilo.

Nakon toga se ukradenim Mercedesom uputio u pravcu ulice Šenoine, gdje je ispalio jedan metak u pravcu policajca. Pripadnici Policijske stanice Stari Grad D.A. i T.M. su u cilju samoodbrane isplalili tri metka u pravcu nepoznatog muškarca. Pogodili su ga u desnu nogu u predjelu potkoljenice.

Povrijeđeni je prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da se radi o 34-godišnjem Damiru Deliću. On je zadobio lakše tjelesne povrede.

Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo u 21.25 sati uhapsili su Delića zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva, razbojništvo, izazivanje opće opasnosti, napad na policajca, nasilničko ponašanje te nedozovoljeno držanje oružja ili municije bez odobrenja. Nakon toga predat je u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. On je jučer u popodevnim satima predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.