CRNA HRONIKA

Maloljetnica pronađena s momkom u Bosanskom Brodu

Okončana potraga Emire Bašić za odbjeglom kćerkom

Dž. BULBUL

12.8.2014

 

Redakciji "Dnevnog avaza" jučer se obratila Emira Bašić iz Sarajeva, reagirajući na tekst pod naslovom “Za 14 mjeseci od kuće i svojih najmilijih pobjeglo 100 osoba”. Ispričala nam je epilog potrage za 15-godišnjom kćerkom Zejnom Nour koja je 4. januara ove godine oko ponoći pobjegla s momkom Almirom Alićem (36) iz porodične kuće u Paljevskoj ulici u naselju Reljevo.

Priznala grešku

- Policija ih je pronašla u vozu u Bosanskom Brodu. Pretpostavljam da su imali namjeru otići iz BiH. Javili su da mi je kćerka pronađena. Rekla sam im da ja nemam para da dođem po nju, te da imam dvoje maloljetne djece kod kuće, tako da su ih oni deportovali u Sarajevo. Sastali smo se u Policijskoj stanici Novi Grad. Tada mi je kćerka rekla: „Mama, priznajem da sam pobjegla, da sam pogriješila, međutim, ja njega volim. I on je priznao sve. Također mi je rekla: „Svjesna sam da si nas u sobi zatekla kako si nas zatekla, ali šta mogu sada“ - ispričala je Bašić.

Ona je dalje rekla kako je razgovor sa socijalnom radnicom iz Hadžića dosta pomogao njenoj Zejni.

- Pitala me je da li ću joj dozvoliti da se ponekad vidi s njim. Ja sam kategorično rekla ne dok je pod mojim krovom i dok je ja hranim. Kazala sam joj da ću odmah pozvati socijalnu radnicu. Pokušala sam joj objasniti da je još mlada i da ne žuri. Rekla sam joj da sačeka da napuni 18 godina. Alić je, također, jednom prilikom pitao hoću li mu dopustiti da se viđa s njom. Odbila sam ga i poručila mu da mogu samo razgovarati, ali nešto više od toga ne dolazi u obzir. On, zaista, nije pravio probleme - kazala je Bašić.

Prijavila nestanak

Naposljetku je samo rekla kako želi zahvaliti policiji i socijalnim radnicima te da je najvažnije to što je njena Zejna završila osnovnu školu te se upisala u Srednju mješovitu, veterinarsku i prehrambenu školu u Sarajevu.

Podsjećamo, ovaj slučaj je postao poznat javnosti u januaru ove godine kada je Emira Bašić policiji prijavila nestanak svoje kćerke Zejne Nour (15), koja je pobjegla od kuće s momkom Almirom Alićem (36). Prethodno ju je izudarala kutlačom jer ju je uhvatila dok je vodila ljubav s Alićem.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.