Lažirali saobraćajnu nesreću u Trebinju

Kako bi naplatili novac od osiguranja

SrnaPolicija u Trebinju podnijela je izvještaj protiv dva lica zbog sumnje da su "fingirali" saobraćajnu nezgodu da bi naplatili osiguranu sumu novca, saopšteno je danas iz trebinjskog Centra javne bezbjednosti /CJB/.

Izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnesen je protiv lica čiji su inicijali T.R. i M.K.

Iz CJB navode da je utvrđeno da je na osnovu lažnog prikazivanja saobraćajne nezgode i oštećenja T.R. 2. juna naplatio štetu u iznosu od 10.431 KM na štetu jedne osiguravajuće kuće.

U saopštenju se podsjeća da je 18. januara u 15.50sati Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje prijavljeno da se u Ulici vožda Karađorđa dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali "golf", kojim je upravljao T.R. iz Trebinja i "reno", koji je vozilo lice M.K. iz Bileće.

"Vještačenjem je utvrđeno da se saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali osumnjičeni, već da je riječ o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi", kažu u policiji.

Ove godine dokumentovano je šest krivičnih djela koja se odnose na fingiranje saobraćajnih nezgoda čiji je cilj naplata osiguranih suma novca.

NA VRH

Podijeli članak na