CRNA HRONIKA

Bačena bomba u Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjoj Luci

U dvorište između dva paviljona

Ml. D.

14.8.2014

 

Za sada nepoznata osoba ubacila je u četvrtak rano ujutro bombu u trafiku koja se nalazi u okviru Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci.
Vlasnik trafike, Ranko Rajlić, kaže da ima određene sumnje ali ne smije nikog javno da okrivi prije nego što policija završi svoj dio posla.


- Pozvali su me oko šest ujutro da mi kažu da je bila eksplozija. Uništena mi je roba, frižider, vrata i, u stvari, sve što se našlo u trafici. Mislim da se radi o desetak hiljada maraka štete, rekao je Rajlić.


Kaže da je robu tek nabavio i namjeravao da počne sa radom u ponedjeljak, kada će Studentski dom polako početi da se popunjava. Sada u njemu nema puno studenata jer još nema ni ispita ni predavanja.


- Najvjerovatnije je prvo razbijeno staklo na ulaznim vratima pa ubačena bomba. Samo rashladna vitrina košta oko 2 000 maraka. Uništen mi je i računar na kojem je sniman video nadzor, rekao je Rajlić.

 


On je dodao da će policija pokušati da izvuče nešto sa snimka video nadzora te da će se onda znati nešto više o počiniocu.
Studenti koji su se našli u Domu su uglavnom spavali i kažu da ništa nisu čuli.


- Bio sam tu, u sobi, ali ništa nisam čuo. Vjerovatno je bomba eksplodirala u trafici pa je to prigušilo zvuk. Znam da je ranije ova trafika nekoliko puta obijena ali me čudi da je neko ovo napravio, rekao je jedan student.


Iz policije je saopšteno da se eksplozija dogodila oko 3.40 časova te da nije bilo povrijeđenih osoba. O ovom događaju obavješten je dežurni tužilac a policija radi na otkrivanju počinioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.