CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv Željka Deronjića

Zbog krijumčarenja i napada na službenu osobu

Fena

15.8.2014

 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Željka Deronjića koji se tereti za krivična djela krijumčarenja i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Željka Deronjića, rođenog 24. aprila 1980. godine u Loznici - R. Srbija, stalno nastanjenog u Bratuncu, državljanina BiH.

Optužnica tereti Željka Deronjića da je 18. aprila ove godine, u rejonu sela Orlica u općini Bratunac, po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz Republike Srbije, koji su preko granične linije iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu prevezli 45 grla stoke jagnjadi i ovaca, preuzeo navedenu stoku te su na taj način izbjegavajući mjere carinske kontrole izvršili krijumčarenje navedene stoke u BiH bez veterinarske i bilo kakve druge potrebne dokumentacije, čime se ugrožava zdravlje i prouzrokuje zdravstvena opasnost za građane BiH.

Optuženog su u izvršenju krivičnog djela otkrili službenici Granične policije BiH.

Nakon učinjenja krivičnog djela i prihvata i transporta pomenute stoke, optuženi je upravljajući teretnim vozilom, prilikom pokušaja zaustavljanja vozila od službenika Granične policije BiH, odbio zaustaviti vozilo kojim je upravljao na znak zaustavljanja i nastavivši vožnju lijevim retrovizorom vozila udario policijskog službenika, kojom prilikom je policajac zadobio fizičke ozljede ručnog zgloba.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.