CRNA HRONIKA

Uhapšen Kojo Cvijanović zbog dvije teške krađe

Policija Brčko distrikta rasvijetlila slučaj

S. Z.

15.8.2014

 

Policija Brčko distrikta rasvijetlila je dva slučaja teških krađa i uhapsila jedno lice koje se dovodi u vezu s izvršenjem ovih provala. Nezvanično saznajemo da je uhapšen Kojo Cvijanović ( 1972.), koji je odranije poznat policiji kao izvršilac sličnih krivičnih djela.

 

Krađe su počinjene tokom jula ove godine u naseljima Buzekara i Brezovo Polje, a opljačkan je prodajni objekat za sjemenarsko-rasadničku proizvodnju i jedna porodična kuća.

 

„Kriminalističkom obradom  lica K.C. prikupljeni su dokazi koji jasno ukazuju da je pomenuto lice provalilo u dva objekta“ navedeno je u saopćenju koje potpisuje Halid Emkić, portparol brčanske Policije.

 

Policijski službenici su po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili dva pretresa gdje su, kod ovog lica i lica kojima je preprodao otuđene opredmete pronašli i oduzeli:dva trimera marke “STIHL”, motornu pilu marke “Husvarna”, te razni alat koji je najvjerovatnije korišten u izvršenju  krivičnih djela.

 

Cvijanović je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predan Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.