CRNA HRONIKA

Mladen Ždrale i dalje ostaje iza rešetaka

SUD BiH Izvršena kontrola opravdanosti pritvora

Am. KOVAČ

17.8.2014

 

Sud BiH izvršio je kontrolu opravdanosti pritvora za Mladena Ždralu (33) zvanog Pata, optuženog za trostruko ubistvo koje se dogodilo 2005. godine u sarajevskom naselju Vraca, te utvrdio da razlozi za pritvor i dalje postoje.

Ova informacija saopćena je iz Suda BiH.

Ukrali automobil

Podsjećamo, protiv Ždrale se trenutno vodi sudski postupak u Sudu BiH, a prema optužnici, on se tereti da je s Borisom Govedaricom organizirao ubistvo Milorada Todorovića.

Ždrale i Govedaricu su, navodi se u optužnici, u novembru 2005. godine ukrali automobil, nabavili ukradene diplomatske tablice koje su postavili na ovo vozilo, iznajmili garažu na području Istočnog Sarajeva, gdje su ga sakrili, nabavili automatsku pušku, te pratili kuda se kreće i gdje boravi Todorović.

Nakon izvršenih pripremnih radnji, 18. novembra 2005. godine između 20.30 i 21.00 sat, odvezli su se ukradenim autom do ugostiteljskog objekta "Dva bora" na Vracama i postavili zasjedu Todoroviću.

Govedarica, naoružan automatskom puškom, prišao je ugostiteljskom objektu, a Ždrale je ostao za upravljačem ukradenog vozila i čekao da Govedarica ubije Todorovića.

 

Boris Govedarica: Izrešetan 2007. godine u BMW-u

 

Teško povrijeđen

Govedarica je kroz prozor ugostiteljskog objekta ispalio dugi rafal iz automatske puške u pravcu stola za kojim je sjedio Milorad Todorović, iako je u objektu bilo i drugih gostiju.

Tada su, osim Todorovića, ubijeni i Radomir Janković te Esad Šenderović, dok je Murat Komarica zadobio teške povrede.

Govedarica je potom ušao u vozilo, nakon čega su on i Ždrale pobjegli prema Istočnom Sarajevu, odnosno u već ranije pripremljenu garažu.

Govedarica je ubijen u avgustu 2007. godine u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu. Njega su napadači izrešetali hicima iz automatskog oružja dok je svojim BMW-om izlazio s parkinga tržnog centra "Tom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.