CRNA HRONIKA

Kerim Bečić saslušavan na Palama pa pušten

Policija uhapsila razbojnika na osnovu potrage

A. KAPO

22.8.2014

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), na osnovu potrage Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, prekjučer su u 12.35 sati, kako “Avaz” saznaje, uhapsili Kerima Bečića (20), nastanjenog u Sarajevu.

Dao izjavu

Pripadnici MUP-a KS obavijestili su o ovom slučaju tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Bečić je istog dana u 13.45 sati predat pripadnicima CJB Istočno Sarajevo u daljnju nadležnost.

No, kako saznajemo u CJB Istočno Sarajevo, Bečić je uhapšen na osnovu potrage koju su raspisali pripadnici Policijske stanice (PS) Pale. Izvor blizak istražiteljima otkrio nam je da je Bečić priveden radi davanja izjave na okolnosti više krivičnih djela počinjenih u maju na području općine Istočno Sarajevo. Nakon što je u službenim prostorijama dao izjavu, Bečić je pušten na slobodu.

Kako je “Avaz” već pisao, Bečić je 16. marta uhapšen zbog sumnje da je u proteklom periodu na području Sarajeva počinio više razbojništava. Za Bečića se sumnja da je bio član grupe iz koje su ranije privođeni Mirza Zulić (25), Eldan Žigović (25), maloljetni Haris A. (17) te Mladen Kovačević (26) sa Pala.

Istoj grupi pripadao je i pljačkaš Stefan Tomić sa Pala (25), koji je preminuo u bolnici nakon što ga je tokom razbojništva u prodavnici "DP Marketi" u sarajevskom naselju Alipašino Polje 2. marta ranio policajac, kao i Imad Škulj (20), koji je, također, privođen.

Polovinom maja Mladen Kovačević (26) i Vedran Petrović (31) sa Pala, tada suspendirani pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili dva razbojništva, četiri krađe i oštećenja tuđe stvari, dok je za Bečićem tada policija tragala. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela koja su se stavljala na teret Kovačeviću, Petroviću i Bečiću, iznosila je skoro 20.000 KM.

Krađa vozila

Spomenuta trojka dovodila se u vezu s razbojništvom na benzinskoj pumpi “Nestro” u Han Derventi, zatim u jednom marketu na Palama te sa četiri krađe, od čega su u pitanju tri vozila Golf 2. Navodno su Kovačević i Bečić krali vozila u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i na Palama, a potom ih koristili prilikom razbojništva, odnosno krađe.

No, da li je upravo na ove okolnosti izjavu dao Bečić, jučer nismo mogli dobiti zvaničnu potvrdu iz CJB Istočno Sarajevo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.