CRNA HRONIKA

Trebinje: Prevrnula se cisterna s bitumenom

Lakše povrijeđen vozač

P.M.

11.11.2014

Na magistralnom putu Trebine-Nikšić, u mjestu Klobuk, sinoć oko ponoći došlo je do prevrtanja cisterne sa bitumenom.

Prema riječima Rajne Parežanin, potparola CJB-a Trebinje, sinoć oko 11 sati i 30 minuta u mjestu Klobuk dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno teretno vozilo koje se kretalo iz  pravca Trebinja u pravcu  Nikšića. Vozač kamiona zadobio je lakše tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili pripadnici CJB-a Trebinje, a više detalja biće poznato nakon vještačenja.

Vatrogasci vatrogasne jedinice Lastva Ušće odmah su izašli na mjesto događaja i obezbijedili cisternu, te posuli kolovoz abrazivnim materijalom, zbog curenja  goriva iz rezervoara na kolovoz.

Saobraćaj na ovom putnom pravcu obavljao se jednom kolovoznom trakom.  

Prema riječima Dragana Paranosa, komandira Vatrogasne jedinice iz Lastve, cisterna se prevrnula na krivini ali je srećom ostala na kolovozu.

- Sinoć oko pola 12 je došlo do saobraćajne nezgode na Donjem Klobuku, prevrnula se cisterna sa bitumenom vlasništvo „Vit komerc“ iz Dervente. Na svu sreću, niko nije stradao, a vozač je lakše povređen. Materijalna šteta na kamionu je velika. Ne radi se ni o kakvoj opasnoj materiji, nema curenja, malo je iscurilo gorivo iz rezervoara. Očekujemo pumpu iz Tešnja da se pretankuje bitumen i da se cisterna vrati na točkove, rekao je Paranos i dodao da je riječ o  materiji koja se koristi za pravljenje asfalta i kada bi iscurila odmah bi prešla u čvrsto stanje, tako da nema ekološke katastrofe.

Vozač cisterne Zoran D. nije želio da daje izjave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.