CRNA HRONIKA

Nogom razbio staklo na kladionici i odnio 337 KM

Osumnjičeni za provalu ostaje iza rešetaka

M. M.

20.11.2014

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nadležni sud u Distriktu odredio je jednomjesečni pritvor N.M. (33) iz Brčkog, koji se sumnjiči da je prije nekoliko dana u Brčkom provalio u jednu sportsku kladionicu, odakle je ukrao više od 300 konvertiblnih maraka.

On se, naime, sumnjiči da je 16. novembra oko 23 sata, udarcem noge razbio staklo na ulaznim vratima sportske kladionice „Sigma super sport“ u ulici Jovana Dučića u Brčkom i kroz načinjen otvor ušao unutar objekta. Nakon toga iz objekta je uzeo ladicu s novcem u kovanicama, u  kojoj se nalazilo  337 KM, pokazali su rezultati istrage.


  -  Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju, Tužilaštvo je Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.  Tužilaštvo je ocijenilo da  postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni  počinio krivično djelo teške krađe, te da postoji opasnost da će ponoviti krivično djelo,  a s obzirom na njegovu višestruku osuđivanost za teške krađe i druga imovinska krivična djela, kazao je Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Distrikta. 


Na ročištu održanom 19. novembra prijedlog Tužilaštva prihvaćen je u cjelosti,  te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana, koji prema ovom rješenju može potrajati do 16. decembra.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.