CRNA HRONIKA

Stranci plaćali lažnim eurima

Izvještaj zbog krivotvorenja novca

M. M.

26.11.2014

 Službenici prijedorskog Centra javne bezbjednosti uhapsili su na području Bosanske Dubice dvojicu stranih državljana, Š. M. i V. D., zbog sumnje da su u jednoj prodavnici u Prijedoru stavili u promet krivotvorenu novčanicu od 100 eura. 

Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, te po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda BiH, izvršen je automobila koji su koristili osumnjičeni, te je nađena i oduzeta određena količina novca u valutama konvertibilnih maraka, eura i hrvatskih kuna, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Pronađeni predmeti su dostavljeni Sudu BiH, dok su osobe lišene slobode predate u nadlženost tužiocu Tužilaštva BiH, uz izvještaj o otkrivanju izvršioca krivičnog djela krivotvorenje novca.

Iz prijedorske policije su apelovali na građane da budu obazrivi prilikom novčanih transakcija novčnica većih apoena, te da se u slučaju uočavanja nepravilnosti i sumnje na ispravnost obrate nadležnim institucijama i prijave osobe koje takve novčanice stavljaju u promet. 



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.