CRNA HRONIKA

Ubio oca djevojke s kojom se viđao

Nastavljeno suđenje Nenadu Todoroviću

Autor:E. MUSLI

28.11.2014

U Okružnom sudu u Bijeljini jučer je nastavljeno suđenje Nenadu Todoroviću (60), optuženom za ubistvo Milomira Vasića (42) 4. avgusta ove godine. Ubistvo se dogodilo u selu Piperi, općina Lopare, a Todorović se iste noći sam prijavio policiji.

Dobio prijetnje

Ubistvu je prethodila prepirka između ubice i žrtve, a nezvanično, motiv su nesuglasice i prepirke zbog Todorovićeve veze sa maloljetnom kćerkom ubijenog Vasića.

Optužnica je potvrđena 1. septembra, a u njoj je, uz korištenje inicijala, navedeno da je Vasić iz svog sela Brusnica došao pred kuću Todorovića u Piperima. Uslijedila je svađa, u kojoj je Vasić prijetio Todoroviću, nakon čega je on počeo pucati iz automatske puške. Ispalio je ukupno pet metaka, usljed čega je Vasić, koji je nakon prvog hica počeo bježati, na mjestu preminuo.
     
Na jučerašnjem ročištu taksista Igor Tešanović potvrdio je da ga je Todorović kobne noći zvao nakon ubistva te da je pred njim pozvao policiju.

- Sve im je ispričao kako se dogodilo, pozvao ih je i sačekao da policajci dođu - kazao je svjedok.

Brat ubijenog Milomira Nedeljko Vasić kazao je za “Dnevni avaz” da je izgubio jedinog brata i da nije moralo tako biti.

- Brat mi nije mnogo toga rekao. Moguće je da je bio ljut na Todorovića i da mu je prijetio, ali sigurno ga ne bi pokušao ubiti. Ne bih o detaljima, ali sam poslije saznao da se Todorović viđao s kćerkom mog brata.

Potegao oružje

Ona je dijete sa posebnim potrebama i ne može sama rasuđivati. Brat je, vjerovatno, išao da ga opomene da prestane s tim, a Todorović je potegao oružje. Mi smo ugledna porodica u selu, pa i šire. Brat je bio vrijedan i čestit, a tako je ubijen i sada je cijela njegova porodica moja briga - kazao je Nedeljko Vasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.