CRNA HRONIKA

Uhvaćeni kradljivci

Kod Gradiške

Srna

28.11.2014

Dva lica iz Banja Luke uhapšena su tokom pljačke kuće u mjestu Vrbaška, zaseok Krajčinovci, kod Gradiške, a tom prilikom jedno od njih udarilo je policajca šakom u grudi, te uperilo pištolj u namjeri da puca, ali je brzom intervencijom savladano, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

 Prilikom provale u kuću juče oko 08:55 sati uhapšena su lica čiji su inicijali S.Z. (56) i R.J. (47).

S.Z. je prilikom hapšenja udario policajca šakom u grudi, te uperio pištolj u namjeri da puca, ali je brzom intervencijom savladan.

Povrijeđenom policajcu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Gradiška, gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policija je hapšenje i sprečavanje pljačke sprovela na osnovu prikupljenih informacija da se priprema ovo krivično djelo.

Uviđajem je utvrđeno da su S.Z. i R.J. kroz prozor ušli u kuću iz koje su ukrali dva pištolja sa pripadajućim mecima, zlatni nakit i ručni sat.

Policija je prije hapšenja u blizini mjesta pljačke pronašla automobil "mercedes" kojim su se uhapšeni dovezli i planirali da pobjegnu. U automobilu su pronađeni ukradeni predmeti.

Istog dana policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršila pretres kuće i drugih prostorija u ulicama Hiljadu trista kaplara i Branka Radičevića u Banjoj Luci koje koristi S.Z. i pronašla francuz ključ, elzet bravu sa ključem, namjenski alat za provaljivanje brava-lomač, šarafcigere i mobilni telefon.

Pretres je izvršen i u Ulici krajiških brigada u Banjoj Luci koje koristi R.J. gdje su pronađeni digitalna kamera, digitalni foto aparat, digitalna vaga, 14 ručnih muških i ženskih satova, plinski pištolj marke "kolt" za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela počinjenih na području CJB Banja Luka. 

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Sead Zejnilović i Radan Jakovljević. Zejnilović je od ranije poznat policiji po izvršenju više krivičnih djela. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.