CRNA HRONIKA

Naoružani razbojnici od maloljetnika otimaju mobitele

Razbojništva u sarajevu ne jenjavaju

M.M.

4.12.2014

Na području Sarajeva jučer su zabilježena četiri nova razbojništva. Opljačkane su prodavnica i kladionica, dok su dvojici maloljetnika na ulici oteti mobilni telefoni.

U Ulici Miće Todorovića, u općini Centar Sarajevo, zasad nepoznati razbojnik naoružan nožem je od malodobnog N. DŽ. iz Sarajeva oduzeo mobilni telefon.

Nešto kasnije, tačnije u 16,55 sati, u Ulici Ejuba Ademovića u istoj općini, nepoznata osoba je također prijeteći nožem, i od malodobnog B. I. iz Sarajeva otela mobilni telefon i ručni sat.

Na Ilidži, u Ulici Rakovička cesta, oko 19,05 sati opljačkana je kladionica BetLive. Dvije maskirane osobe, naoružane vatrenim oružjem od radnice ove kladionice su iznudile oko 500 KM pazara, nakon čega su pobjegle u nepoznatom pravcu. 

Opljačkana je i prodavnica Konzum u Kolodvorskoj ulici u općini Novo Sarajevo. Nepoznati razbojnik je u ovom slučaju bio naoružan pištoljem, te je prijeteći da će ga upotrijebiti od radnice oteo oko 800 KM.

Iz policije su saopštili da se radi na rasvjetljavanju ovih događaja o kojima je obaviješteno i sarajevsko Kantonalno tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.