CRNA HRONIKA

Podmetnut požar u stanu u Doboju

Istraga slučaja u toku

M. M.

12.1.2015

U Ulici Kralja Dragutina u Doboju jučer oko 16 sati ibio je požar u stanu vlasništvo R. Z., koja se u tom momentu nalazila u kupovini, saznajemo iz dobojske policije.

Brzom intervencijom Vatrogasne jedinice Doboj požar je lokalizovan, a uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice Doboj, zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu dobojskog Centra javne bezbjednosti.

- Uviđajem je utvrđeno da su se u stanu veličine 41 m2, u dvije odvojene prostorije, tačnije kuhinji i sobi, dogodila dva odvojena požara, prilikom čega su u jednoj prostoriji izgorjeli dijelovi itisona i tepiha, dio podnih vinil pločica i drugi manji predmeti. U drugoj prostoriji pronađena je jedna dogorjela svijeća i jedna svijeća koja je ugašena u početnoj fazi gorenja tako da se požar nije dalje proširio, kazala je Ljerka Stanimirović, portparol Centra javne bezbjednosti Doboj, koja je dodala da su se u blizini svijeća nalazili odjevni predmeti i posteljina na kojima su vidljivi tragovi zapaljive tečnosti.

Policija je o navedenom događaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj, koji je djelo kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

U toku je rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku počinioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.