CRNA HRONIKA

Nestao videozapis pucnjave u Bihaću

Prije početka suđenja Selveru Vojiću za teško ranjavanje

Autor:M. DEDIĆ

22.1.2015

U Kantonalnom sudu u Bihaću sutra počinje suđenje Selveru Vojiću (44), demobilisanom borcu i portiru u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona (USK), zbog pokušaj ubistva u sticaju s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti.

Drugi snimak

Vojić je 18. septembra prošle godine kod autobuske stanice blizu Univerzitetske biblioteke u Bihaću ispalio više hitaca u Agima Murtića, kikboksera iz Cazina, nanijevši mu više prostrelnih rana po nogama i jednu u stomak. Napadač je od tada u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Luke u Bihaću, odakle će dolaziti na suđenje, iako je priznao djelo.

Ranije objavljenu informaciju “Avaza” da je uništen videosnimak s “UniCredit banke”, u čijoj se neposrednoj blizini dogodila pucnjava, potvrdio je Vojićev advokat Hasan Veladžić.

banka-kamera

Foto: Avaz (Videonadzor na zgradi “UniCredit banke”)

- Taj je videozapis veoma bitan za predstojeće suđenje. Nestao je nakon što je moj branjenik dao izjavu tužiocu da je kamera iznad ulaznih vrata banke snimila kompletan događaj. Umjesto toga, iz ove banke dat je drugi videozapis s kamere iznad bankomata, čiji je objektiv okrenut prema dole i na kome je ovaj događaj snimljen iz sasvim drugog ugla - kaže Veladžić.

Dodao je kako će, moguće je, tražiti posebnu istragu o tome kako je došlo do nestanka, odnosno uništenja spomenutog videozapisa. Na snimku koji je nestao, a koji prikazuje cijeli prostor, kako “Avaz” nezvanično saznaje, čuje se i vidi kada Vojić govori Murtiću: “Ne prilazi.”

Pogodio auto

Inače, Agim Murtić izjavio je nakon ranjavanja da nije poznavao Vojića, koji je u njega ispalio četiri hica. Hamdija Abdić Tigar, koji se povezuje s ovim slučajem zato što je iz njegovog auta Porsche Cayenne netom prije pucnjave izašao Murtić, tvrdio je u ranijoj izjavi za “Avaz” da je bio udaljen 100 metara kada je Vojić pucao na Murtića.

selver-vojic-2

Foto: Facebook (Optuženi Selver Vojić)

No, iz optužnice Tužilaštva Unsko-sanskog kantona jasno je da je Abdić bio na mjestu događaja i da je počeo bježati svojim autom, pri čemu je optuženi Vojić pogodio vrata prtljažnika, lijevo stop-svjetlo i branik Abdićevog Porschea.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.