CRNA HRONIKA

Bosanska Gradiška: Mramornom pločom s groba razbio prozor na crkvi

CJB Banja Luka

Am. K.

20.5.2015

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Bosanska Gradiška jučer su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu povreda groba ili leša i teška krađa, sproveli su osumnjičenog Zorana Tadića Legiju 1994) iz Banja Luke u Okružno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje iz njihove nadležnosti, saopćeno je iz CJB Banja Luka..

Na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica, Tadić se sumnjiči da je tokom noći sa 13. na 14. maj ove godine došao u groblje u Donjim Karajzovcima, opština Bosanska Gradiška, te sa jednog groba izmjestio mramornu nadgrobnu ploču sa natpisom i pomoću nje razbio staklo na vratima Pravoslavne crkve i kroz načinjen otvor ušao u unutrašnjost, nasilno otvorio ladicu stakla za svijeće iz koje je ukrao  novac i pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500 KM i za sada neutvrđenu štetu porodici čiji je grob oštetio.

Inače, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, ranije je podneseno više izvještaja i to od više policijskih stanica protiv osumnjičenog Tadića za krivična djela teška krađa i druga krivična djela, koja su izvršena na sličan način, najčešće u noćnim časovima uz upotrebu fizičke snage, podesnih predmeta i nasilnog ulaska u Pravoslave crkve, ugostiteljske objekte, prodavnice prehrambene robe i otuđivanje novca i drugih predmeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.