CRNA HRONIKA

SIPA i policija Brčko distrikta slobode lišili četiri lica

U akciji "Jezero"

Redakcija

10.6.2015

Danas su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, realizovali operativnu akciju "Jezero".

Na osnovu naredbe postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine slobode su lišena četiri lica. Radi se o licima sa inicijalima N.A. (1974), S.I. (1974) i S.T. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Trgovina ljudima" iz člana 207a. Krivičnog sve u vezi sa članom 31. "Saizvršilaštvo" Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te lice sa inicijalima  Z.B. (1995), koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Vanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom” iz člana 213. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Lica lišena slobode su privedena u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i policije Brčko distrikta u Brčkom, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada. Po završetku obrade postupajući tužilac Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, će odlučiti o eventualnom određivanju pritvora za ova lica, kaže se u saopštenju iz SIPA-e.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.