CRNA HRONIKA

DRAMA U SARAJEVU Sefedin polio komšinicu Zinetu benzinom i pokušao je zapaliti

Spor zbog prilaznog puta u Osjeku zamalo se završio tragično

Autor:E. DRAGUNIĆ

6.8.2015

Prava drama odvijala se jučer ujutro u naselju Osjek u sarajevskoj općini Ilidža. Dugogodišnji spor komšija sa Sefedinom Feratovićem zbog prilaznog puta kućama u ulici Osik do broja 99 zamalo se završio kobno. Feratović je, naime, oko devet sati, tvrdeći da je njegov, uskopao i gumama zagradio prilazni put za dvadeset kuća, nakon čega mu je komšinica Zineta Imamović prišla da pita zašto je to uradio. Feratović ju je u tom trenutku polio benzinom i krenuo da je zapali.

Uzeo upaljač

Ovo su nam posvjedočile komšije, koje su, na svu sreću, spriječile veliku tragediju i odvratile Feratovića od ovog čina. Ubrzo je stigla i policija te je Feratovića odvela u stanicu, gdje je i ispitan.

Kada je ekipa "Dnevnog avaza" stigla na mjesto događaja, zatekli smo brojne komšije, koje su smirivale vidno uplašenu i uznemirenu Zinetu Imamović. Ona nam je uspjela ispričati kako se sve desilo.

osjek-problem-put-3

Patrola policije na mjestu događaja u ulici Osik

- Prišla sam mu da ga pitam zašto to radi, zašto kopa jedini put koji vodi našim kućama. On je otvorio kanister pun benzina i počeo me polijevati. Uzeo je upaljač i krenuo da me zapali. Rekla sam mu: "Zapali me, ali ja se maknuti odavde neću." Djeca su počela vrištati. U tom su komšije pritrčale i spriječile ono najgore - ispričala nam je preplašena Imamović.

Izjave svjedoka

Ubrzo su stigli policijski inspektori i uzeli izjave od svjedoka. Kako smo saznali od komšija, Feratović je zadržan u Policijskoj stanici Ilidža.

Almir Tahirbegović, jedan od komšija, ispričao nam je da problem u vezi sa spornim putem traje više od deset godina. Kaže da su općinske inspekcije već dva puta izlazile i izdavale rješenje da se taj put ne smije dirati.

osjek-problem-put-1

Prilazni put za dvadeset kuća jučer zagradio gumama

- On zagrađuje, pregrađuje, prekopava ovaj put, koji je jedini prolaz našim kućama. Kaže da je to njegovo, a nije. Svi ispaštamo zbog tog čovjeka, a najviše djeca. Kad vide njega, ne smiju ni proći tim putem. Pokušavamo ovo riješiti na miran način, ali to je nemoguće. S njim se ne može razgovarati - kazao nam je Tahirbegović.

Fadilja Feratović: Sudski vještak treba ovo riješiti

Supruga Sefedina Feratovića Fadilja stigla je jučer u Osjek nedugo nakon kobnog događaja. Kratko nam je kazala da ja taj put privatni, odnosno da je njihov.

- Komšije nam ne daju prilaz našem podrumu, koji se nalazi s gornje strane kuće. Ovdje treba izaći sudski vještak da riješi ovaj naš problem, koji se povlači godinama - rekla je Fadilja Feratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.