CRNA HRONIKA

Trebinje: Grom izazvao požar

Na području sela Gomiljani

P.M.

7.8.2015

Na području sela Gomiljani u Trebinju od udara groma došlo je do požara, a kako nam je rekao Danko Vuković, komandir TVJ Trebinje, požar je izbio oko 15 časova i brzom intervencijom vatrogasaca je ugašen i spriječeno je dalje širenje vatre.

”Gorjelo je visoko rastinje, nisko rastinje i drača. Požarna linija bila je dužine oko kilometar. Požar je izbio na potezu Gomiljani –Pridvorci. Vatra je ugašena, ali su na terenu ostali vatrogsci i radnici Centra za gazdobvanje kršom radi obezbjeđenja.

Također u isto vrijeme i isto od groma došlo je do požara u selu Potkraj na Zupcima. To je na samoj granici sa Republikom Hrvatskom. Odmah smo obavjestili i kolege iz Konavala iz Hrvatske i oni su izašli na teren. Vatra za sada ne prijeti, a u slučaju potrebe oni će dići avione. Požar je za sada na teritoriji BiH, ali bez obzira u slučaju da se počne širiti obećali su mi da će dejstvovati avioni. Sa naše strane  na terenu su radnici centra za gazdovanje kršom sa novim vozilima, koja su dobili prije par dana , jer se radi o izuzetno nepristupačnom terenu, i naši vatrogsci. Teren je na tom potezu miniran, što dodatno  usložnjava situaciju, jer  vatrogasci ne mogu dejstvovati ručno,” ističe Vuković

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.