CRNA HRONIKA

MUP KS Dvije osobe privedene zbog droge

Prilikom pretresa

Fena

25.4.2016

Policijski službenici MUP-a KS u nedjelju su u ulici Carina, općina Stari Grad Sarajevo, lišili slobode A.K. (1997.) rođen u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na području općine Novi Grad Sarajevo u ulici Bulevar Mimar Sinana uhapšen je H.M. (1982) rođen u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog istog krivičnog djela. Kod njega je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto pet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

O svemu je  obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih osoba će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom na benzinskoj pumpi “Brkić Petrol”. Oni su prijeteći pištoljem otuđili određenu sumu novca, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.