CRNA HRONIKA

GPBiH: Četiri osobe uhapšene po potragama

Fena

14.8.2017

Službenici Jedinice granične policije BiH u proteklom periodu uhapsili su četiri osobe na nekoliko graničnih prijelaza zbog raznih učinjenih djela.

Službenici jedinice GP Zvornik 14. avgusta uhapsili su D.E. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine i Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno kako je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnih djela falsificiranje novca i falsificiranje isprave. Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predana službenicima Policijske uprave Zvornik.

Službenici PGP-a Orašje 13. i 12. avgusta uhapsili su dvije osobe. Bh. državljanin A.K. (1992.) je uhapšen jer je ustanovljeno kako ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela teška krađa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Šamac i predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP-u Orašje pri ulasku u uhapšen je M.K. (1996.) državljanin BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krađe. On je predan službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici PGP-a Aerodrom Tuzla 12. avgusta uhapsili su N.O. (1993.), državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. On je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao letom iz Dortmunda. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz GP BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.