CRNA HRONIKA

Nova prijava protiv Ermina Pavice: Povratnik u Rogaticu zapalio komšijin kombi?

Avaz.ba

6.12.2017

Službenici Policijske stanice Rogatica dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo - Područna kancelarija Višegrad izvještaj protiv Ermina Pavice (1988), povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica, zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Policija ga sumnjiči da je 25. novembra ove godine u Kukavicama, ispred porodične kuće Dževada Mašića, također povratnika u naselje Kukavice, polio benzinom i otvorenim plamenom zapalio njegov kombi marke Volkswagen.

Podsjećamo, pripadnici PU Istočno Sarajevo su 1. decembra rasvijetlili i "napad" na imovinu osumnjičenog Ermina Pavice te Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. 

Ova prijava podnesena je protiv Pavice, a "pošto su nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima dovodi upravo on". 

Pavica je osumnjičen da je sam sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te zapalio Golf 2, koji koristi, kao i pomoćni objekat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.