CRNA HRONIKA

Nastavljeno suđenje u slučaju smrti Dženana Memića: Odbrana saslušala tri svjedoka

B. C.

29.1.2018

Saslušanjem trojice svjedoka odbrane danas je nastavljeno suđenje Ljubi Seferoviću, optuženom da je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji kombijem nanio smrtonosne povrede Dženanu Memiću i lakše povrijedio Alisu Mutap. Optužen je i Bekrija Seferović zbog sprečavanja dokazivanja.

Dvojica pripadnika Policijske uprave Ilidža Elvedin Boja i Nermin Halilović te penzionsani kriminalistički tehničar MUP-a KS Senad Mešić nisu nikada saslušavani u Tužilaštvu KS. Senad Mešić koji je sačinio skicu mjesta događaja, jedino je saslušavala unutrašnja kontrola zbog kolege Josipa Barića.    

Interesanstno je da je na Mešićevom izvještaju koji datira od 9. februra iste godine, navedeno je da se radi o predmetu ubistva. Pojasnio je da je to uradio na sugestiju svog načelnika Dine Osmankadića, a nakon izvršene obdukcije tijela Dženana Memića od 16. februara. Njegov izvještaj datiran je u vrijeme događaja, ali je predat znatno kasnije, te je u međuvremenu ubačena rečenica o obdukciji.

Mešić je potvrdio da je na licu mjesta pronašao tragove stakla, plastike, krvi, te komad farbe.

- Na licu mjesta nisam mogao naći mjesto kontakta vozila i pješaka, niti bilo čega - ustvrdio je na kraju Mešić, odgovarajući na pitanja Ljubinog advokata Rusmira Karkina. 

Tužiteljica Amina Ruždić saopćila je da je Tužilaštvo KS do 29. januara ove godine, advokatu Rusmiru Karkinu dostavilo ukupno 428 dokaza.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.