CRNA HRONIKA

Banja Luka: Manijak opet napada djevojke

avaz.ba/ Euroblic

2.2.2018

Nepoznati manijak nakon skoro pola godine vratio se na ulice Banje Luke i napao novu žrtvu, dvadesetpetogodišnju djevojku.

Napad se dogodio u banjalučkom naselju Petra Preradovića, prenosi Blic.

Izvor iz policije otkriva da se po lokaciji i načinu izvršenja radi najvjerovatnije o istom manijaku koji je prošle godine napao više djevojaka na području Banje Luke. I ovoga puta, manijak je vrebao iz mraka i napao je djevojku s leđa.

Bukvalno ju je zaskočio, smotao joj ruke, a zatim skinuo donji dio svoje trenerke. Ko zna kakav bi kraj bio da djevojka nije uspjela da se otrgne iz ruku napadača - ispričao je izvor iz policije. 

O ovom napadu, koji je prijavljen 29. januara, nije bilo zvaničnih informacija iz Policijske uprave Banja Luka.

Tokom istrage utvrđen je i detaljan opis napadača.

Radi se o mlađem muškarcu, oštre kose, koji je bio obučen u crni duks sa kapuljačom i sivu trenerku.

Istražitelji ne isključuju da se radi o istoj osobi koja je prošle godine izvršila veći broj napada na djevojke i žene u Banjoj Luci, a koji nisu rasvijetljeni.

- Većina prošlogodišnjih napada bili su na potezu od Osnovne škole Ivo Andrić do Nove Varoši, odnosno dijela naselja Petra Preradovića i Malbašićevih zgrada. Upravo je ovaj posljednji napad, također, bio u naselju Petra Preradovića - objašnjava izvor iz policije.

Napadi manijaka počeli su u junu prošle godine, kada su napadnute djevojke u Grčkoj ulici u blizini škole Ivo Andrić. Manijak im je prišao s leđa i pokušao ih dirati po intimnim djelovima tijela, ali, na sreću, djevojke su uspjele na vrijeme pobjeći i zatražiti pomoć. 

Poslije ovih napada u Policijskoj upravi Banja Luka kazali su da im to nije prijavljeno, ali da će pojačati policijske patrole u tom dijelu grada kako bi identifikovali i priveli manijaka.

Međutim, to nije dalo rezultate, jer je manijak nastavio s napadima.

Ubrzo su uslijedili novi napadi na žene, i to u blizini kafića "Renome", a zatim i dva napada u dijelu grada poznatijem kao "Malbašićeve zgrade". Napadi su izvedeni na identičan način.

- Manijak je vjerovatno negdje sakriven u mraku čekao da naiđu djevojke, koje su bile same i tako postale njegove mete - ispričao je ranije izvor iz istrage.

Zanimljivo je da je policija u julu prošle godine uhapsila četrdesetogodišnjeg Vanju G. nakon što se u naselju Petra Preradovića skinuo pred grupom djevojaka i pokazao im spolni organ.

Ipak, policija nije povezala osumnjičenog sa ostalim napadima.

Nakon ovog hapšenja, uslijedila je nova informacija iz policije prema kojoj je manijak koji je napadao djevojke u Banjoj Luci, izvršio samoubistvo.

Istraga

Izvor "EuroBlica" otkriva da je policija nakon posljednje prijave na nogama.

- Istragom bi trebalo biti utvrđeno da li je ovo isti manijak, ali prema mjestima na kojima se napadi dešavaju, kao i prema načinu na koji napada svoje žrtve, najvjerovatnije se radi o istoj osobi - ispričao je izvor iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.