CRNA HRONIKA

Ubica sa Floride tvrdi da su mu demonski glasovi naredili kako da izvrši napad

( Daily Mail)

Avaz.ba

16.2.2018

Nikolas Kruz (Cruz), ubica s Floride, kazao je istražiteljima da je čuo glasove u glavi koji su mu dali upute kako treba izvršiti napad.

Kruz tvrdi da su glasovi bili "demonski", a njegovi advokati su ovu izjavu pokušali opravdati, kazavši da mladić pati od autizma i depresije.

Kruz je važio za problematičnog učenika, zbog čega je i izbačen iz škole.

- Od rukovodstva škole dobili smo obavještenje o Kruzovom problematičnom ponašanju. Nije mu bilo dozvoljeno ući na kampus s ruksakom. Prijetio je učenicima i mislim da su tražili da napusti kampus - kazao je njegov profeaor matematike Džim Gard (Jim) .

Kruzovi staratelji su u zadnjih osam godina 39 puta zvali policiju zbog problematičnog ponašanja njihovog djeteta, najčešće jer bi divljao po kući ili bi jednostavno nestao.

Linda Kruz (Lynda Cruz), koja je usvojila Nikolasa, preminula je u novembru od upale pluća. Prema pisanjima stranih medija, čini se da je ona bila jedina osoba s kojom je mladić bio blizak.

Pretpostavlja se da je njena smrt okidač Nikolasovog ludila.

- Vjerovatno je bila previše dobra prema njemu. Divno se brinula za njega, pružila mu je prekrasan dom. Jako se trudila da njemu i njegovom bratu omogući dobar život - kazala je porodična prijateljica za "The Washington Post".

Kruzu je u četvrtak određen pritvor bez prava na kauciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.