CRNA HRONIKA

Lažnom iscjelitelju imovina će biti oduzeta

Osnovni sud Bijeljina: Prevarant pokušao izbjeći obaveze

Piše: Lj. Lj.

4.3.2018

Nakon nedavnog hapšenja bijeljinskog „bijelog maga“ i iscjelitelja, višegodišnjeg prevaranta Drage Mitrovića (50) iz Ostojićeva kod Bijeljine, koji je u prvoj polovini februara uhapšen u Sremskoj Mitrovici zbog pokušaja iznude pola miliona eura od jednog Beograđanina, postepeno se odmotava klupko prevara u koje je Mitrović godinama uvodio lakovjerne ljude.

Tako je Osnovni sud u Bijeljini 28. februara ove godine donio presudu u korist Danice i Save Prodanovića iz Novog Sada, koji od Mitrovića potražuju 301.000 eura. Iako je znao da ima dospjele novčane obaveze po pravosnažnoj presudi Općinskog suda u Novom Sadu, koja je priznata i rješenjem Okružnog suda u Bijeljini od 21. aprila 2017., Mitrović se svjesno odrekao nasljednog dijela imanja svog oca Vojina u iznosu od jedne trećine imovine u korist svoje majke Radinke Mitrović. On je to učinio da bi izbjegao obaveze po ovoj presudi.

Zbog toga je Osnovni sud u Bijeljini donio odluku da se Danica i Savo Prodanović iz Novog Sada mogu namiriti u izvršnom postupku prodajom od oca naslijeđene imovine Mitrovića, koju je on prepisao na majku. U pitanju su nekretnine u Ostojićevu i Donjem Brodcu kod Bijeljine, novčana sredstva u nekoliko banaka, traktor, automobil, teretno vozilo i druga imovina. Radinka Mitrović dužna je izmiriti i troškove parničnog postupka u iznosu od 3.150 KM, navedeno je u ovoj presudi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.