CRNA HRONIKA Osumnjičen za napad na dobojske policajce

Benjamin Ćosović predat Tužilaštvu

Srna
13.03.2018 17:01

Foto: Ilustracija

Dvadesetdvogodišnji Benjamin Ćosović iz Tešnja koji je osumnjičen za napad na dobojske policajce, nakon ispitivanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS predat je, uz izvještaj, Republičkom javnom tužilaštvu na dalje postupanje, rekla je Srni portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

Ona je istaknula da je Ćosović osumnjičen za pomoć počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pokušaj teškog ubistva i krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti.

Tojagić je naglasila da će tužilac Republičkog javnog tužilaštva nakon ispitivanja Ćosovića odlučiti da li će izdati prijedlog za određivanje mjere pritvora za ovu osobu.

Ćosović je u petak, 9. marta, u dobojskom naselju Miljkovac s Mustafom Hasanbašićem iz Tešnja pucao na policajce. Potom je došlo do fizičkog obračuna dvojice Tešanjaca s dobojskim policajcima pri čemu je jedan policajac teže povrijeđen, a drugi lakše.

Policajci su uspjeli savladati Ćosovića, koji je također zadobio povrede, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu, dok je Hasanbašić pobjegao, ali je, nakon višesatne potjere, uhapšen kod Maglaja.

Ćosović je, pošto mu je ukazana ljekarska pomoć, 10. marta pokušao pobjeći kroz prozor dobojske Bolnice, u čemu je spriječen.

On je do danas bio na liječenju, te je prevezen u Policijsku upravu Banja Luka, a potom u Republičko javno tužilaštvo.

NA VRH